SWO 1 Bospadschraper

 Hoewel Wullems Constructie & Plaatwerken een echte toeleverancier is, heeft Jan Wullems met zijn team enkele jaren geleden een eigen product ontwikkeld: de bospadschraper.

Bij toeval ontstaan bij een goed glas Duits bier. 'Een kennis die contacten heeft in de Duitse bosbouw vertelde hoe ze daar de wegen onderhouden: met een schild achter de tractor. Hij vroeg zich af of dat efficiënter zou kunnen'. Want door met slechts een schild te werken, moet een tractor drie tot vijf keer een bosweg afrijden om het grind opnieuw te verdelen als het vrachtverkeer sporen heeft achtergelaten. De SWO1 die Wullems heeft ontwikkeld, werkt met 5 schilden tegelijk. 'Daardoor kunnen wij een bosweg tot 4 meter breed in een keer afrijden weer in orde brengen'.

Contact Opnemen

In Duitsland hebben de Staatsforsten (Staatsbosbeheer) van Beieren/Sachsen/Brandenburg/Bundeswehr (Duitse leger) inmiddels de technologie uit Weert aangemerkt als de beste. Ook andere Duitse deelstaten krijgen er nu belangstelling voor. Zowel de tijdswinst alsook de kostenbesparingen op zowel de brandstof als het verbruik van grind spelen een belangrijke rol bij deze keuze.

Contact Opnemen

 

In Landen zoals Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië is bosbouw een belangrijke activiteit en hier willen ze de onverharde bospaden goed onderhouden voor het afvoeren van het hout uit de bossen. De SWO1 helpt ze dit op een efficiënte en grondstoffen besparende manier te doen. 

Contact Opnemen

 

Door de innovatieve ontwikkeling die Wullems op het gebied van boswegenonderhoud gebracht heeft is men voorloper op de concurrentie. Wullems heeft dus ook al diverse machines afgezet in Duitsland, maar zelfs in Oostenrijk, Zwitserland en Paraguay. De SWO1 wordt volledig bij Wullems in Weert gefabriceerd en gemonteerd en is een mooie toevoeging op de hoofdkern van het bedrijf: Toeleverancier voor de machine en apparatenbouw. 

Contact Opnemen