Gecertificeerd

Wullems is een familiebedrijf dat haar kwaliteit graag uitdraagt naar haar klanten. De nodige vakmensen als zowel de gehele organisatie zijn in het bezit van de nodige certificaten.

Zo is Wullems in het bezit van de volgende certificaten:

- EN-ISO 3834-3

- NEN EN1090-1 (EXC.2)

- ISO 9606-1 (LK's)

- ISO 15614-1 (LMK's)

- Interne Lascoördinator NEN-EN-ISO 14731 level B

EN-ISO 3834

De EN-ISO 3834 is een international erkende kwaliteitsborgingsysteem voor laswerkzaamheden. Deze kwaliteitsnorm heeft betrekking op de gehele organisatie. De EN-ISO 3834 geeft aan dat Wullems de kwaliteitseisen op het gebied van lastechnische werkzaamheden heeft gewaarborgd. Hiermee zijn wij de geschikte toeleverancier voor hoogwaardige producten met waarborging voor de kwaliteit van uw producten.

NEN-EN1090-1 (EXC.2)

Wullems is ook in het bezit van de NEN-EN1090-1 (EXC.2) certificering. Deze Europese norm is sinds 1 Juli 2014 van toepassing op alle dragende staal en aluminium constructiedelen. Deze moeten voorzien zijn van een CE-markering volgens de NEN-EN1090-1, welke verklaart dat het product waar Wullems deze markering op af gegeven heeft voldoet aan alle lastechnische en constructieve eisen die in de productnorm gesteld worden.

Wullems heeft deze certificering niet gehaald voor het werk in de hallenbouw /groot constructiewerk. Deze certificering is echter ook nodig in de kleine constructie werkzaamheden / plaatwerk branche, een aantal voorbeelden waar deze norm bij voor kan komen als toeleverancier zijn: Attractiebouw/ Bordes-Machineframes/ off-shore business/Balkons/Balustrades/Trappen/Leuningen.

Alle productieprocessen binnen Wullems zijn gekeurd en beproefd volgens de normen van EN1090-1 dit wilt zeggen dat niet alleen gelast word volgens deze norm, maar dat ook laser parts of zetwerk voldoen aan deze norm.

ISO 9606

Met de ISO-9606 beschikt Wullems over een brede range aan mogelijkheden binnen het gecertificeerd lassen van producten. Zo beschikken de lassers van Wullems over ISO-9606 certificaten (lassers kwalificatie) waarmee zei beproefd zijn en worden op hun lassen.

Wullems beschikt over gecertificeerde lassers binnen de volgende processen:

135 (MAG) / 141 (TIG) in zowel STAAL als RVS 

ISO 15614

Met de ISO 15614-1 oftewel Las methodekwalificatie geeft Wullems als organisatie aan dat het bepaalde ranges binnen de processen 135 en 141 kan lassen. En de bijbehorende WPS zelf mag herschrijven vanaf de LMK.

Interne las coördinator

Wullems beschikt over een eigen opgeleide interne las coördinator met certificaat NEN-EN-ISO 14731 Level B welke zelf kan beproeven tot een bepaald niveau. Voor beproevingen op hoger niveau huren we een externe keurmeester in.