Gecertificeerd

Wullems is een familiebedrijf dat haar kwaliteit graag uitdraagt naar haar klanten. De nodige vakmensen als zowel de gehele organisatie zijn in het bezit van de nodige certificaten.

Wullems beschikt over een NEN-EN 1090 EXC.2 certificering. Zowel ons bedrijf (ISO-15614) als onze lassers (ISO-9606) zijn uitgebreid gecertificeerd, zodat we snel kunnen schakelen.
Al onze lassers staan onder toezicht van onze interne lascoördinator IWC level B.Onze lascoördinator beschikt ook over het VT-w2 certificaat waardoor hij visuele las inspecteur is.

Op het moment dat er een lascoördinator van een hoger level geëist wordt hebben we korte lijnen met desbetreffende keuringsinstanties en IWE'ers

Zo is Wullems in het bezit van de volgende certificaten:

- NEN EN1090-1 (EXC.2)

- ISO 9606-1 & ISO 9606-2 (LK's)

- ISO 15614-1 (LMK's)

- Interne Lascoördinator NEN-EN-ISO 14731 level B

- Interne visuele Lasinspecteur VT-w2

ISO 9606

Met de ISO-9606 beschikt Wullems over een brede range aan mogelijkheden binnen het gecertificeerd lassen van producten. Zo beschikken de lassers van Wullems over ISO 9606-1 & ISO 9606-2 certificaten (lassers kwalificatie) waarmee zei beproefd zijn en worden op hun lassen.

Wullems beschikt over gecertificeerde lassers met fillet welds (FW) en butt welds (BW) in zowel STAAL / RVS als ALUMINIUM 

ISO 15614

Met de ISO 15614-1 oftewel Las methodekwalificatie geeft Wullems als organisatie aan dat het bepaalde ranges binnen STAAL / RVS als ALUMINIUM  kan lassen. En de bijbehorende WPS zelf mag herschrijven vanaf de LMK.

Interne las coördinator / visueel las inspecteur

Wullems beschikt over een eigen opgeleide interne las coördinator met certificaat NEN-EN-ISO 14731 Level B & VT-w2 (level 2) welke zelf kan beproeven. Voor NDT of ander onderzoek op hoger niveau huren we een externe keurmeester/ bedrijf in.

NEN-EN1090-1 (EXC.2)

Wullems is ook in het bezit van de NEN-EN1090-1 (EXC.2) certificering. Deze Europese norm is sinds 1 Juli 2014 van toepassing op alle dragende staal en aluminium constructiedelen. Deze moeten voorzien zijn van een CE-markering volgens de NEN-EN1090-1, welke verklaart dat het product waar Wullems deze markering op af gegeven heeft voldoet aan alle lastechnische en constructieve eisen die in de productnorm gesteld worden.

Wullems heeft deze certificering niet gehaald voor het werk in de hallenbouw /groot constructiewerk. Deze certificering is echter ook nodig in de kleine constructie werkzaamheden / plaatwerk branche, een aantal voorbeelden waar deze norm bij voor kan komen als toeleverancier zijn: Attractiebouw/ Bordes-Machineframes/ off-shore business/Balkons/Balustrades/Trappen/Leuningen.

Alle productieprocessen binnen Wullems zijn gekeurd en beproefd volgens de normen van EN1090-1 dit wilt zeggen dat niet alleen gelast word volgens deze norm, maar dat ook laser parts of zetwerk voldoen aan deze norm.